DU ÄR SEXUELLT TRAKASERAD AV NÅGON DU KÄNNER

“Han tittade på mej som om han vill ligga med mej.” “Va! Vilket äckel. Har du anmält honom för sexuella trakasserier?” “Ja, Gud ja. Och jag har vittnat mot honom i Metoo-kampanjen. Män flirtar med oss kvinnor. Det gör dom hela tiden. Det måste bli slut på det” “Fan, vad disgusting dom är.” “Vet du nån mer som vittnat?” “Jättemånga av mina kompisar har berättat hur männen tittat menande på dom. Dom har blivit sjuka, slutat jobba, fått depressioner, några har till och med förtidspensionerats” “Det är som om det vore naturligt. Man gör inte så mot en annan människa, tittar så där.”

Med #hashtagen Metoo började häxjakten på män, gossar med makt och kändisar. Vissa har otillbörligt flirtat, kastat insinuerande blickar. Andra har begått rena övergrepp utan påföljd. Vittnesmålen är mer eller mindre relevanta i den digitala stormen.

Rovdjursdriften är ett nedärvt beteende som människan vill “civilisera” sig ifrån. Jägaren och bytet har huvudrollen i den sociala sällskapsleken, men de kommer inte överrens om reglerna. Sexuell paranoia sprids som en löpeld. Övergrepp och könsdiskriminering eskalerar.

Män är djur, scumbags, måltavlor för radikalfeminismens båge ända sedan Valerie Solanas manifest från 1968. Män tar sig friheteter. Trakasserierna kan liknas vid arbetsgivare som kommenderar sina anställda krypa över kontorsgolvet med börsrapporter i munnen. Marknaden bestämmer reglarna. Cheferna utnyttjar sin position till den sexuella potensens fördel. Vinst, makt och sexualitet är djupt sammanlänkade mekanismer. Därför handlar # Metoo- debatten ytterst om missnöje med maktstrukturer − kriget mellan kvinnor och män, det eviga spelet. Enklast är att skita i allt.

UNDRA-KVINNA-552109_960_720

En kör av kvinnor berättar öppet om hur de tafsats på av män i maktposition. Att oacceptabla beteenden och attityder florerar bland kändisar framgår av medias sensationslystna rapportering. Att inte fler är kränkta av sex och våld i teve är kanske inte så märkligt. Det är ju normalt.  Vi triggas av, går igång på, avsätter tid till det. Att lockas till vilda nöjen som väcker begär är PK. En fjäder i hatten.

I den sociala umgängeskampen handlar det om kommunikationen mellan kvinna och man, de magnetiska polerna med laddning. Leken har utformats under miljoner år, men äntligen ska reglerna ändras. Tänkbart är att människans primitiva ursprung har fått lite snedvridna proportioner. Alla män dras över en kam – demoniseras, misstänkliggörs. Men med jämställdhetskunskap ska skolan från tidig ålder lära pojkar visa respekt för flickor. Tonåringar och pensionärer ska inte få all kunskap från porrfilm.

Illustration jämstälhet

Du serveras våldsam sex och förnedring från teve och andra medier. Du niger, bockar och bugar i tacksamhet över vad du bjuds. Eller det man tror dig önska. Du lockas av upplevelsen, filmen, produktannonsen. Du vill leva upp till det du förväntas vara, bli bekräftad och kanske beundrad som en praktfull ”däggy”. Du är ett parningsdugligt hondjur i flocken, kompetent och duktig. Fjädrarna burras upp inför tuppen. Kampen är uråldrig. Så naturlig. Så gör djur.

Människan låtsas vara civiliserad. Sexualiteten är den primitiva urkraft vår kultur bottnar i. Jakten är en del av våra väsen. En gång livsavgörande, idag hobby och lek. Endast de naiva tror att vargen lämnar lammet i fred när ljusen slocknat. Beröva en man makten och han förlorar sin sexuella drivkraft. Företaget går i konkurs.

Affärslivet är en konstruktion för att hålla chefens vitalitet i gång. Mannens sexuella potens är synonym med framgång. Om mannen fråntas sin makt kommer kvinnor klaga på att han inte tjänar något till. Då är mannen inte parningsduglig. Räddningen är att sudda ut könsrollerna. Kvinnor leds till kvinnor, män till män. Utvecklingen är tydlig. Den tysta ödmjuka killen på festen, den romantiske poeten, är inte maskuliniten tjejen önskar få med sig hem. Gängledaren med makt, alfahanen, är vinnaren på savannen i neonstaden.

Det fina med # Metoo-kampanjen är att den väckt enorm entusiasm. Vittnesmålen om sexuella trakasserier har haglat ur sociala medier. Självklart ska övergrepp och integritetsbrott polisanmälas. Och tas på största allvar.

Men den största häxprocessen i modern tid är grundad på angivelser och skvallerkultur, som i trolldomsprocesserna i Sverige år 1675. Män som uppvisat dåliga beteenden, brist på stil, vett och etikett har visats oempatiska och pekats ut som skyldiga. Exempel har statuerats, offentliga syndabockar dömts i mediatribunaler.

Allt fler nyfikna börjar samlas intill vägen mot bålberget Sanningskommission rullar ut den Ikea-designade skampålen på Sergels torg. Det vankas bröd och skådespel. Vilken kändis är det idag som ska få ett otäckt straff för en otäck sak? Det har talats om våldtäkt. Ett hundratal kvinnor, som vittnat på nätet, har färdats från hela riket för att se straffet verkställas. De är inte helt säkra på att det är han, men han är lik, jo, det måste vara han. Några säger att de tafsats på, andra att han stulit cigaretter medan vissa menar att ha dragit snuskiga skämt. Huvan och dräkten tas av, han står naken, kylslagen. Han surras fast med benen brett isär. Folket jublar och sjunger något som verkar vara en sportramsa: ”Straffa, strap-on, straffa …”

Vilddjuret ska tämjas, makten förringas, civilsationen blomstra utan män.

imagesMPUMLDH1

Published by

Leave a Reply