NYHETER

LÖSMUSTASCHENS DAG 2018

Av tradition är 10 december vår dag. Vi med lösmustasch. Då förgyller vi vardagen med fest och glam. För en dag dekorerar vi våra ansikten, ger dem nya och oväntade uttryck.
Vi är en liten minoritet. Vissa tycker vi är freaks. Men vi har rättigheter. Vi är stolta, visuella och fantastiska.
/Kapten

9/12 2018

RELEASEFEST PÅ SOLGRILLEN

Nedkomsten av iodine Jupiters nya bok En tjänstmans meditationer firas i den lilla korvkiosken Solgrillen, Hornstulls strand.
”Jag förhåller mig vardagligt till boken. Därför ser jag korvkiosken som en naturlig träffpunkt. Rymdskepp hade också passat, men det var svårt att hitta nåt ledigt” säger Jupiter.
Solgrillen, söndag 4 november, kl 15, Hornstulls strand 2.

PS Blir det för trångt eller regnigt går vi rakt över gatan till Bio Rio.

iodine Jupiter - en tjänstemans meditationer


Inledningen till boken
EN TJÄNSTEMANS MEDITATIONER

med departementschef Sten Hammar
av iodine Jupiter

Tillgänglig från den 17 oktober 2018 hos näthandlarna Bokus, Adlibris och under böcker på den här hemsidan. Butiker där den kommer att finnas meddelas här senare.

bokomslagMina arbetskamrater påstår att jag är en konturlös gråzon. Men hur död kan jag egentligen vara? Jag har lärt mig mekaniken till min kommunikationscentral. Det skramlar och rasslar om maskinen, den rycker och frustar, ånga väller upp ur datorns lilla skorsten. Jag har lyckats få ihop till en statlig bok.

Mitt namn är alltså Sten, uppkallad efter min far. Jag är departementschef och tillsatt av Partiet. Jag sköter kontakten med det offentliga från mitt tjänsterum. Alla på enheten är överens om att jag är utomordentligt tråkig. Att kalla mig människa är nästan för personligt. Överdrivet smicker. Individ passar bättre.

Jag äger egentligen inga känslor. Är likgiltig inför det mesta, utom statistiken för valkampanjen. Siffrorna tyr sig till mig som rara husdjur. De nosar på mig. De får tröst och hopp. Jag manipulerar dem.

Jag hyser en stark tilltro till funktionalismen, konstyttringar och idéer som hör modernismen till. All konst som görs idag vill jag påstå är en förlängning av postmodernismens långa arm. Ser man mig ur det perspektivet är jag är en levande anakronism. Mina kollegor kallar mig uppseendeväckande diskret, statsshaman, folkdesigner.
Iklädd grå kostym och ett askgrått ansikte omges jag av partiorganisationen, tv-studios, filmvisningsrum och ett i bunkern inrett tempel. Här samlas särskilt inbjudna politiker och affärsmän för extatiska seanser. Vi har inget intresse av att utveckla människor till kritiskt tänkande individer, vi vill skapa goda konsumenter. Få hjulen att snurra.

Bara halvt mänsklig kommunicerar jag genom maskiner och datorer med omvärlden och väljarna. Min hjärna balanserar mellan dröm och verklighet.

Sagt om boken:

”Ett expansivt, originellt och tänkvärt framtidsepos” Mats Linderoth, BTJ, nr 3, 2019.
”En fantastisk och oroväckande inblick i de som påskyndar ekologins undergång … jag är förtjust” Freke Räihä, Magasin Opulens, 20 november 2018.
”Han drar åt detaljerna, texterna är sylvassa och sanningen kristallklar” Micheles Kindh, Blaskans vänner, 17 oktober, 2018

13/10 2018

bokomslag_smallNY BOK UTE OKTOBER 2018

I höst blir jag uppseendeväckande diskret.
Min nya bok En tjänstemans meditationer består av prosa, lyrik, fiktion.

Recensionsdatum 17 oktober 2018.
Boken kommer att tillgängliggöras hos näthandlare från samma datum.

Betong och blod från iodine

1/9 2018

LÖSMUSTASCHENS DAG LÖRDAG 10 DECEMBER

OBS: Av omständigheter måste vi i år bära vår mustasch på skilda håll.

Vän och bärare av den grymmaste av ting. Ta ditt ansiktes oväntade uttryck med dig ut världen. Eller till Nobelfestens gyllene glans där frack och aftonklänning är komplement till vår löstagbara klenod.

I år firar vi LÖSMUSTACHENS DAG på skilda håll. Några på gatorna i Moskva, andra på bensinstationer i Lappland, somliga på framrusande rymdskepp i galaxens utkant.

Ge inte upp mustaschprydde vän, låt kampen för yttrandefrihet gå vidare. Ta mustaschen dit du kommer. Ha en rolig kväll. Sprid den festliga fetischen till dina förtrogna. Vi är många som färdas med drömmarna vända mot framtidens vind. Låt ditt ansikte bli vad du inte trodde det var – en överraskning!

Med triumferande lösmustasch, anno 10 dec. 2017
iodine  Jupiter

Lösmustaschens dag – Facebook Evenemang

Foto: Leyna Rollinsky. Vänner på Lösmustaschens dag, Cosmopolite 2015. Alexandra Lundell. iodine Jupiter, Lennart von Palén, Alexendre Folliot.
Foto: Leyna Rollinsky. Vänner på Lösmustaschens dag, Cosmopolite 2015. Alexandra Lundell. iodine Jupiter, Lennart von Palén, Alexendre Folliot.
7/12 2017